ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΠΤΥΧΙΟ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΙΟΦΟΙΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

Σύμφωνα με το άρθρο 5 του Ν.4559/3-08-2018 (Μπορείτε να ενημερωθείτε πατώντας εδώ):

Οι φοιτητές του Τμήματος που ολοκλήρωσαν τις εκπαιδευτικές τους υποχρεώσεις ή αυτοί που θα ολοκληρώσουν τις σπουδές τους αργότερα, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι αν κάνουν αίτηση για ορκωμοσία θα πάρουν πτυχίο του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΤΕΙ Ηπείρου.

Αν επιθυμούν να πάρουν πανεπιστημιακό πτυχίο, διότι το Τμήμα έχει ενταχθεί πλέον στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, μπορούν, παρότι έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους, να μην κάνουν αίτηση για ορκωμοσία, αλλά να περιμένουν μέχρι τον Οκτώβρη του 2019 που θα ξεκινήσει η Πανεπιστημιακή λειτουργία του Τμήματος, υπό την προϋπόθεση ότι δεν έχουν υπερβεί το 12ο εξάμηνο. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να παρακολουθήσουν και να εξεταστούν σε 5 ή 6 νέα μαθήματα που θα περιέχει το νέο πανεπιστημιακό πρόγραμμα σπουδών. Η δήλωση συμμετοχής στην παρακολούθηση των επιπλέον μαθημάτων μπορεί να ανακληθεί σε ένα εξάμηνο και ο φοιτητής να πάρει πτυχίο ΤΕΙ.

Όποιοι από τους φοιτητές δηλώσουν συμμετοχή στις ορκωμοσίες του Δεκέμβρη και Ιουνίου και πάρουν πτυχίο ΤΕΙ έχουν βέβαια τη δυνατότητα να αποκτήσουν πανεπιστημιακό πτυχίο συμμετέχοντας στις κατατακτήριες εξετάσεις που διενεργεί κάθε Δεκέμβρη το Τμήμα. Στην περίπτωση αυτή αν επιτύχουν στις εξετάσεις θα γίνει αντιστοίχηση των μαθημάτων τους με αυτά του νέου προγράμματος σπουδών και θα παρακολουθήσουν τα επιπλέον μαθήματα που θα περιέχει το νέο πρόγραμμα σπουδών.

 

Ο Πρόεδρος του Τμήματος

Χαρίλαος Ναξάκης

Καθηγητής